|
Aripioare picante cu piure |
|
Reţetă publicată de Dorin Aluculesei Botoşani Botosani |
19.06.2011 |
|
Număr voturi: 5551 |
|
|
|
|
|
Ingrediente reţetă: |
8-aripioare de pui
50ml.ulei
5 linguri de vin rosu
3 linguri de miere
3 linguri suc de rosii
boia de ardei iute sau dulce dupa preferinta
piper
sare dupa gust
piure-
6 cartofi
100 ml.lapte,
50 gr.margarina sau unt dupa preferinta |
|
Cum se prepară? |
Amestecam intr-un castron vinul cu mierea,sucul de rosii,uleiul,piper,boia de ardei,sare dupa gust.Punem aripioarele la macerat in amestecul creat si lasam la rece in frigider circa 30 de minute.
intre timp curatam cartofii,ii spalam, ii taiem in sferturi si ii fierbem 20 de minute in apa usor sarata.intr-un vas separat inclzim putin laptele.Dupa fierbere zdrobim cartofi si ii amestecam cu unutl sau margarina,cu laptele incalzitsi sare dupa gust.
Asezam aripioarele intr-un vas termorezistent,le stropim cu putina marinata si le coacem la foc potrivit,pina prind o crusta crocanta ,rumena. |
|
Cum se serveşte? |
le servim calde cu piure de cartofi si cu muraturi la alegere |
|
Timp aproximativ de preparare: |
o ora |
|
De ce recomand această reţetă: |
Este usor de preparat si este super delicioasa! |
|
|