Retete > Preparate festive > Piept de pui umplut cu masline
Piept de pui umplut cu masline
Piept de pui umplut cu masline
 
Reţetă publicată de CARMEN-ANA DOBRICA
Bucureşti Bucuresti
18.06.2011
 
Număr voturi: 3272
 
Ingrediente reţetă:
600 g piept pui dezosat 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 200 g masline 100 g rosii in bulion 200-300 ml ulei pentru prajit 100 g pesmet 100 g faina 1 ou 2 linguri malai sare,piper rmacinat boia dulce,tarhon 1 leg marar verde
 
Cum se prepară?
Pieptul de pui se taie felii,iar fiecare felie se bate cat mai intins.Presaram fiecare felie de piept cu sare,piper macinat si boia.Nu punem multe condimente,pentru ca vom pune si in sos. Radem morcovul pe razatoarea mica,oprim o lingura de razatura pentru sos. In putin ulei calim partea verde de la ceapa,taiata felii,morcovul ras si jumatate din cantitatea de masline taiate feliute,bineinteles dupa ce le-am scos samburii. Dupa ce s-au inmuiat,luam cate o lingura din legumele calite si punem in mijlocul fiecarei felii de piept.Strangem usor pieptul,ridicandu-l in sus,ca un cosulet. In mijlocul fiecarui cosulet din piept,introducem cate un os de la ciocanelele de pui.Oasele le-am oprit dinainte si le-am tinut la frigider! Se preseaza bine cu mana,ca pieptul sa se lipeasca bine de os,se tavalesc toti piepti astfel formati prin faina,ou batut si apoi prin pesmetul amestecat cu malai,boia si tarhon. Presam bine cu mana,ca pesmetul sa se fixeze pe pieptii de pui si sa nu se desfaca de pe os in timp ce ii prajim. Punem uleiul la incins si prajim bine,rasucind toti pieptii de pui,pana capata o culoare maronie. Dupa ce sunt gata, se scot pe un prosop de hartie,pentru a se scurge uleiul de la prajire. Pentru sos: Intr-o craticioara calim cam 5 minute,partea alba de la ceapa,taiata marunt,morcovul ras oprit si restul de masline taiate felii.Apoi adaugam rosiile in bulion taiate cubulete. Se da gust cu sare si piper macinat.
 
Cum se serveşte?
Preparatul se serveste cald ,intreg sau taiat pentru a scoate in relief umplutura! Fiecare piept de pui se serveste stropit cu 2-3 linguri de sos si presarat cu marar verde. Dupa dorinta se poate servi cu garnitura din orez sau cartofi.
 
Timp aproximativ de preparare:
45 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Reteta mea este speciala pentru ca poate fi preparata usor si servita pentru familie si invitati ,in orice ocazie sau sarbatoare ! Umplutura ce contine masline ii da o savoare deosebita pieptului de pui !
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies