Retete > Pranz > Şaorma de casă
Şaorma de casă
Şaorma de casă
 
Reţetă publicată de Anca Marcela Roman
Sibiu Sibiu
16.08.2011
 
Număr voturi: 39
 
Ingrediente reţetă:
1 Piept de pui Lipie (pâine libaneză) În absenţa lipiei, putem folosii o chiflă scobită de miez. 100gr. Cartofi pai 2 linguri de Maioneză 1 lingură de Iaurt 1 Castravete murat (se poate inlocuii cu succes cu o gogonea murată) Sare, piper, usturoi (grăunte sau praf) Optional: o lingură de varză tocată fin, ardei iute, ketchup, 2 ciuperci champignon
 
Cum se prepară?
Curăţăm cartoful, îl tăiem pai şi îl prăjim în ulei încins. Separat facem puţină maioneză dintr-un gălbenuş. Avem nevoie de 2 linguri de maioneză pe care le vom amesteca cu o lingură de iaurt şi cu doi grăunţi de usturoi pisat. Pe un grătar încins punem pieptul de pui pe care l-am spălat în prealabil cu apă rece. Ungem lipia cu un strat gros din sosul de maioneză cu iaurt şi usturoi după care adăugăm pieptul de pui prăjit şi tăiat în felii subţiri, cartofii prăjiţi, gogoneaua sau castravetele tăiat în feliuţe subţiri, şi varză. Opţional mai putem adăuga ciuperci călite, puţin sos peste, ceapa tăiată fin, ardei iute şi ketchup. Rulăm lipia cu toate ingredientele la mijloc şi o strângem cât de bine putem, fără a o rupe. Sfat: înainte să ungeţi lipia, încălziţi-o puţin (pe grătarul pe care prăjiţi pieptul de pui, la microunde sau intr-o tigaie)
 
Cum se serveşte?
Se serveste imediat ce a fost preparata pentru a nu se raci pieptul de pui si cartofii
 
Timp aproximativ de preparare:
15 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Pentru ca astfel o reteta de fastfood, considerata nesanatoasa, poate deveni sanatoasa si mult mai ieftina decat la un restaurant.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies